Werken in de carrière van Opprebais

Reeds afgehandelde of afgevoerde taken
Taak/omschrijvingLocatieWie?Wanneer?
Bodemverankering aan de ZO-kant van de eerste buis in de baai ontbreekt zodat die kant van de buis bij het bijvullen van de bidons omhoog gaat! Er hangt daar een touw met lus onderaan de buis maar d'er is op de bodem niks om die lus aan vast te zetten. Daar zou een stevige betonnen blok/gewicht op de bodem moeten komen om die lus aan vast te maken. E-3 LD20/01/2013
Geul rond het bovenste platform van de nieuwe trap opvullen tot gelijke hoogte met het platform: 'muurtjes' links en rechts metselen of met zandzakjes maken (aangeduid met de gele strepen), de ruimte tussenin opvullen met grint en betonmortel.E-3/4DDTQ1/2012 OK
Ladder in het water schuiner zetten om gemakkelijker uit het water te geraken.E-3/4TorpedoQ1/2012 OK, ladder aangepast door Henri Joris
Het herdenkingsbord ivm de 5000ste duik van "Pa", aan de rand van de put, hangt opnieuw los en scheef aan de metalen paal en moet opnieuw, en liefst degelijk, gefixeerd worden, en eventueel zelfs eerst op de kant worden gehaald om gereinigd te worden... en aangevuld met de 6000ste duik van "Pa"! D-1Torpedo01/05/2010: bord opgehaald door LD, gereinigd en voorzien van extra vermelding 6000ste duik.
09/05/2010: terug geplaatst.
19/02/2017: opnieuw vastgezet met tyraps.
Bevestigingspunten van de klok op het huisje waren afgebroken en de klok is gekanteld en van het huisje afgegleden (juli 2010).
De klok is nadien door duikers van DDT terug geborgen en rechtgezet op het dak van het huisje en opnieuw verankerd.
D-5DDTnajaar 2010
Nieuw touw tussen de centrale trap en de caravan. Het oorspronkelijke touw is door iemand doorgesneden geweest? E-3TorpedoJW 20/03/2016
BUITEN GEBRUIK !
Nieuwe leuning rechts (aangeduid met gele strepen) maken en lassen voor de trap naar de houten vlonder: indien mogelijk in rvs/inox, anders galvabuis plus antiroestverf.
Benodigdheden: metalen buis, laspost, verf, elektriciteit ter plaatse voor slijp- en laswerken.
E-3??????
BUITEN GEBRUIK !
Te korte planken net voor de trap van de houten vlonder. Als je er op staat zakken die door.
Nodig: houten planken op de gepaste lengte (290cm) in de plaats steken en/of de bestaande planken verlengen en/of opnieuw positioneren en opnieuw zekeren in de metalen dwarslatten.
E-3Torpedo+???03/04/2010: LD heeft de twee houten planken een beetje vooruit geschoven en opnieuw vastgezet. Voorlopig afwachten of dit voldoende is.
BUITEN GEBRUIK !
Drie houten planken aan de linkse/zuidelijke kant van de vlonder zijn verrot en kapot! Aangetaste breedte is 68cm in totaal, lengte is 290cm, planken zijn een 2.5-3.2cm dik.
Benodigdheden: nieuwe waterbestendige houten planken met de juiste lengte en totale breedte, nieuwe schroeven om de nieuwe planken vast te zetten.
E-3Torpedo+???07/04/2010: LD is in contact met mogelijke leverancier van waterbestendige planken
BUITEN GEBRUIK !
De vertikale steunen van de trap (zie rode pijlen) buigen naar achter door als je uit het water komt en je houdt je vast aan deze steunen en dat geeft een onzeker en oncomfortabel gevoel. Het zou handig zijn moest er een manier gevonden worden om deze stijlen steviger te verankeren.
E-3??????


Info/bemerkingen/suggesties: info@cpp-opprebais.be